Днес гледах една 166-ца, 2.4жтд, 2001г, та според одометъра пише "фиат 96000км" а на долния ред "ланчия 440000км". А кое е вярното, мотора иначе звучи стегнато, върви си нормално. Забравих да кажа, гледах го с фиат еку скан. По километраж е на 150000км.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с одометър
Collapse
X
-
-
Вчера гледах на горубляне за 166 и случайно ходейки с лаптопа и кабела попаднах на един тезис, който сваляха от автовоз. 2.4 дизел. Перфектно запазен, добра боя, хубаво работещ мотор, стегнато окачване - 400 000км по километраж... сам си прави изводитеAlfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
-
Абе то е ясно че няма как да е на 96000км, по интересното ми беше че мотора мъркаше пък 440000км не са малко, въпреки разните масла които се бяха поразтекли отдолу, но отгоре мотора изглеждаше много лъскав и стегнат. Пуснах темичката щото ми стана интересно защо го пише по този начин. Ако искате ще кача линкче с обявата на точната кола, по описание всичко и е перфектно. Отделно не работеше дисплея (по точно ICS-a), трябвало да се разкодира и т.н. Абс централата пък изобщо не отговори на опита ми да разбера защо и свети чек лампата, явно си беше за смяна, скоростомера също не работеше (предполагам взима сигнал от абс-централата)
Та така, днес пък огледах една 156 спортвагон 1.9 жтд с по-новия мотор (110 или 115кс, не обърнах внимание), която излезе на 262000км, по километраж на 151000км и май това ще е скоро новата придобивка.
http://www.cars.bg/u740979
пс Ето я въпросната красавица, ся ше кажете за тия пари кво искаш, ама просто ми предложиха един бартер който на пръв поглед изглеждаше не чак толкова лоша идея.
Last edited by mirchozo; d.m.y г., 19:37.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от rado1984 Покажи съобщениеизглежда стегната все едно гледам моита.... единствената разлика е в конете и годината.Моята е 136 кон4ета и 2000г.. иначе цвят и салон са едно към едно.... бартеросвай и с здраве да си караш
"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеДнес гледах една 166-ца, 2.4жтд, 2001г, та според одометъра пише "фиат 96000км" а на долния ред "ланчия 440000км". А кое е вярното, мотора иначе звучи стегнато, върви си нормално. Забравих да кажа, гледах го с фиат еку скан. По километраж е на 150000км.
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеИ тази е 136к.с. Лъжат джамбазите!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Закачах една 2.5 V6 със Fiat Ecu Scan и безумното е, че ECU-то показваше почти 2 пъти по-МАЛКО от километража, май не ги мери вярно V6-ците.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Абе кво да бартеросвам, тя на 440к км, тепърва се влиза във филма, да не говорим че като я качих на подемника, отдолу имаше разни течове на масло, вероятно от семернга на коляновия вал откъм кутията. Като имам предвид че и бордкомпютъра трябва да се разкодира, абс-централата не отговаря (верояно изгоряла) и разни козметични забележки, просто не си струва...., за да стане в приличен за каране вид си трябват едни 1000-1500лв, дет се вика за 4500-5000лв има доста прилични екземпляри.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
Разбрах казуса, понякога с FES трябва да се раздели на 5 цифрата (приблизително), но и числата след запетаята се броят, като цели километри, мисля че с друг софтуер не е така.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщениеРазбрах казуса, понякога с FES трябва да се раздели на 5 цифрата (приблизително), но и числата след запетаята се броят, като цели километри, мисля че с друг софтуер не е така....
Comment
-
Мамка му... излиза почти до километър, това значи, че явно колата е на реални километри... или съм невероятен късметлия или колата е с лош, лош скрит дефект
EDIT: Благодаря много Drag0, направи вечерта ми по-хубава и тъгата за Lybra-та, която ще продавам утре по-малка !Last edited by duronman; d.m.y г., 21:00.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Нещо не можах да схвана идеята, значи кое да разделя на 5 , фиат киломтрите които са 96000 или ланчиа километрите които са 440000км, или тези на километража 150000? И как точно определихте че се дели на 5.56 , тествахте с друг софтуер или? На другата кола 156 1,9 жтд 116кс, която гледах си излязоха 262000км, там трябва ли да се дели на някакъв коефициент?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеНещо не можах да схвана идеята, значи кое да разделя на 5 , фиат киломтрите които са 96000 или ланчиа километрите които са 440000км, или тези на километража 150000? И как точно определихте че се дели на 5.56 , тествахте с друг софтуер или? На другата кола 156 1,9 жтд 116кс, която гледах си излязоха 262000км, там трябва ли да се дели на някакъв коефициент?
Пример: при мен показваше на компютър 62969,7. Умножаваш по 10 = 629697 / 5.56 = 113 255->толкова показваше на таблото.
В общия случай се процедира по следния начин:
Записваш стойност на таблото и стойност/и от компютър. Караш колата 5км, пак записваш стойности и смяташ....
Comment
-
Значи най-общо казано да не се доверявам на нито едно от 2те показания които виждам с фес-а както и на това което е на таблото, щото няма никаква логика в сметките които излизат. Както и да е, аз тая кола я отписах.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
Comment